Mogelijkheden

Acupressuur massage

Een massage die ontspanning geeft, vitaliserend is en je afweer mechanismen stimuleert! Je gaat je lijf voelen en je hoofd raakt leeg.

De techniek:
Met behulp van mijn handen (duimen en vingers, handpalmen) oefen ik een bepaalde druk uit op de meridianen van het lichaam. Volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde circuleert, Qi genaamd, door het lichaam en volgt hierbij specifieke met elkaar verbonden banen. Deze banen worden meridianen genoemd. Onderbrekingen in het stomen van de energie, zoals wanneer deze stagneert of blokkeert, of ergens anders naar toe vloeit, worden mogelijk veroorzaakt door emotionele of fysieke problemen, van binnenuit of van buiten af. Het lichaam wordt in staat gesteld om zichzelf te herstellen met deze massage.

Tijdens een massage kan ik een of meerdere thema’s ervaren die spelen. In een afrondend gesprekje kan ik daar desgewenst op terugkomen.

Een stap verder kan zijn, dat ik je tijdens een behandeling vraag om mee te gaan met je aandacht om samen met mij naar specifieke plaatsen in je lichaam te gaan (door te visualiseren) en zo te werken om het proces diepgaande kracht in te zetten!

Deze drukpuntmassagetechniek mag echter nooit als enige behandeling van een ziekte gegeven worden. Het dient slechts al een aanvulling gezien te worden. Als je acupressuur overweegt en de klachten zijn acuut of niet te duiden dan is het verstandig om eerst een arts te raadplegen.

 

Reiki

De Universele Reiki energie die tijdens een behandeling uit mijn handen stroomt, is een energie die als verwarmend wordt ervaren. Het gaat naar die plaatsen in het lichaam waar die behoefte nodig is!
Een stap verder kan zijn, dat ik je tijdens een behandeling vraag om mee te gaan met je aandacht om samen met mij naar specifieke plaatsen in je lichaam te gaan (door te visualiseren) en zo te werken om het proces diepgaande kracht in te zetten !

Psycho- Energetische Therapie

Op zoek naar een nieuw evenwicht. Wat nu bij je past. Weer ruimte kunnen geven aan je eigen intuïtie.

Werkwijze:

Met behulp van verschillende Psycho-energetische technieken kijk ik samen met je naar de thema’s die bij jou leven. Is er behoefte aan verandering? Zijn er patronen in je leven die je als beperkend ervaart?
Vanaf het moment dat je bewust bent wat er speelt zet je jezelf al in beweging!

De techniek:
De techniek die ik inzet is afhankelijk van wat ik voel dat iemand nodig heeft. Dit kan zijn:

  • Het aarden en gronden van jezelf.
  • Chakra’s harmoniseren.
  • Geleide visualisatie m.b.v. kleuren.
  • Werken met je eigen gevisualiseerde symbolen dit kan om b.v. kracht te voelen bij moeilijke situaties!
  • De energiekoorden analyseren van jezelf in relatie met de ander b.v. bij problemen in relatie tot anderen.
  • Met behulp van Toegepaste Imaginatie gaan we op zoek naar patronen in je leven die gerelateerd zijn aan b.v. een traumatische ervaring en deze zo een plek te geven.
  • Werken met tekeningen b.v. als je in gesprek of op andere wijze niet kan duiden wat er voor jou nodig is.

Bach Bloesemtherapie

Emoties en gemoedstoestanden in evenwicht brengen!

Bach-bloesemtherapie is een vorm van ondersteunende therapie, ontwikkelt door dr Edward Bach, waarbij verschillende extracten van bloesems worden ingenomen al naargelang de klachten. Bachbloesems hebben een positieve invloed op emoties waardoor er een gunstig effect ontstaat bij klachten zoals angst, onrust, onzekerheid, moeite met veranderingen, stress, verdriet, slaapproblemen, faalangst,… De Bachbloesems zijn veilig in gebruik en kunnen zowel door volwassenen als door kinderen gebruikt worden.